Visie en waarden


Evenwicht, harmonie en afstemming van de elementen. Dan klopt een tuin en past hij in zijn omgeving. Een tuin waar je graag in zit, loopt, speelt, eet en ontdekt. En ook een tuin die duurzaam en ecologisch verantwoord is. Hier sta ik voor.

Een tuin die ik ontwerp combineert cultuur met natuur. Bij de woning werk ik graag met kleurrijke planten en struiken om het terras op te fleuren en van binnen het hele jaar te genieten van kleuren en texturen (cultuur). Verder in de tuin mag de natuur meer aan bod komen. Dat kan op heel veel manieren zoals bv het gazon wat minder te maaien of een bloemenweide in te zaaien voor het aantrekken van vlinders en bijen. Het aanplanten van inheemse bloeiende hagen of heggen waar vogels zich graag te goed doen aan de bessen en nestgelegenheid geeft. Ruimte voor een fruitboom en plukhaagje om te snoepen van frambozen, bessen en appelen of peren uit eigen tuin.

Elke plant is goed gekozen zodat er zo min mogelijk onderhoud nodig is. Zeker nu de trend van lange droge zomers lijkt door te zetten is het belangrijk om klimaat robuuste planten toe te passen.

Een gesloten kringloop zorgt ervoor dat groenafval in de compost of takkenril in de tuin verwerkt worden. Tot slot kijk ik altijd naar de mogelijkheden om water van terras en oprit op te vangen in de tuin.

Gebasseerd op bovenstaande was het voor mij een logische stap om te participeren in de Green Deal Natuurlijke Tuinen, een initiatief van de Vlaamse overheid om nog meer in te zetten op natuurlijke, biodiverse, ecologische tuinen met zo min mogelijk verharding.

greendeal_NT-horiz-label